Tattoo oor

Bij het oor hebben piercings plaats moeten maken voor een nieuwe trend. Het wordt steeds gebruikelijker dat men voor, achter of op het oor een tatoeage laten zetten. In dit artikel lees je er meer over.


Algemeen
-Verschillende plekken
-Risico’s
-Pijnlijke plek?
-Genezing
Soorten tattoos
-Tatoeage met as
-Meer inspiratie

Algemeen

Rondom het oor zijn er kleine beschikbare oppervlakken. Deze lenen zich perfect voor kleine tattoos. Achter het oor of op de oorlel zijn ze bovendien ook nog eens onopvallend. Op de oorlel kan het net lijken alsof je oorbellen draagt, en als je wat langer haar hebt, kun je een tatoeage achter je oor gemakkelijk verbergen. Door je haar in bijvoorbeeld een staart te doen, kun je de tattoo ook laten zien. Om deze reden zijn tatoeages achter het oor vooral in trek bij vrouwen.

Verschillende plekken

Tatoeages kunnen op verschillende plekken van het oor worden gezet. Hieronder een overzicht:

  • Achter het oor;
  • Voor het oor;
  • Oorlel;
  • Oorschelp;

Risico’s

Bij het tatoeëren rondom de oor bestaan er een paar belangrijke risico’s. Achter je oor loopt voornamelijk je schedel. Hier tatoeëren kan weinig kwaad. Als je echter verder naar je oor gaat, aan de rand van je kaak waar je oorlel aan je hoofd vastzit, voel je een kleine holte. Als hier een fout wordt gemaakt en de naald te diep in de huid komt, bestaat er het risico dat je doof wordt. Wij vinden dit een risico met een grote consequentie en zullen om deze reden nooit achter het oor tatoeëren.

Hoewel het nog niet zo bekend is, zijn er op internet steeds meer voorbeelden te vinden van getatoeëerde oorschelpen. De oorschelp bestaat echter uit een zeer dunne huid met kraakbeen erachter. De kans dat de inkt goed pakt, is hierdoor erg klein, en levert in de meeste gevallen geen mooi resultaat op. Ook dit risico willen wij niet nemen, omdat wij jou willen verzekeren van een mooie tattoo.

Pijnlijke plek?

Achter het oor ligt de huid dicht op de schedel, wat in het algemeen betekent dat het een van de meer pijnlijke plekken is om te laten tatoeëren. Er zitten daar echter ook minder zenuwuiteinden, wat het gebied minder gevoelig maakt. Om die reden zijn er veel verschillende ervaringen met de pijn. De een vindt het niet veel pijnlijker dan een tattoo op de bovenarm, terwijl de ander flink de tanden op elkaar moet zetten.

Voor het oor is de huid dikker, wat het minder gevoelig maakt. Het tatoeëren van de oorlel ervaren de meeste mensen ook als minder pijnlijk.

Er zijn ook mensen die gevoelig zijn voor de trilling van de naald zo dicht bij hun oor, en hierdoor oorpijn of hoofdpijn krijgen. Het scheelt dat de tatoeages vaak klein zijn, waardoor het zetten ervan in het algemeen niet lang duurt.

Genezing

Elke tattoo heeft de tijd nodig om te genezen, en dit gaat het beste aan de open lucht. Het is daarom aan te raden om de eerste paar dagen de tatoeage zoveel mogelijk vrij te houden van haar. Draag, als je lang haar hebt, het dus in een staart.

De tatoeage kan ook gaan jeuken en het is verleidelijk om aan je oor te gaan krabben. Het is erg belangrijk dat je dit niet doet! De inkt van de tattoo kan namelijk meekomen met de korstjes die je los krabt, waardoor de tattoo vervaagt. Je krijgt een veel mooier eindresultaat als je het rustig laat genezen. Bij erge jeuk, kun je er wel voor kiezen om de plek te koelen met een icepack.

Wil je meer informatie over de algemene nazorg van jouw tattoo? Lees dan ons artikel over tattoo nazorg. Heb je met al deze informatie toch nog vragen, stel ze dan gerust aan onze tatoeëerders.

Tatoeage met as

Mensen vragen steeds vaker om een tatoeage waarin de as van een gecremeerd familielid is verwerkt. Aangezien dit vaak kleine en persoonlijke tatoeages zijn, wordt deze vaak achter het oor gezet.

Bij Dutch Ink tatoeëren we niet met as. De reden hiervoor is dat een persoon normaal gesproken op een temperatuur van 120°C wordt gecremeerd. De as die op deze temperatuur ontstaat, is niet volledig steriel. Hierdoor is de kans op ontstekingen erg groot. Het is mogelijk om te cremeren op 160°C. Deze as is wel geschikt, mits het daarna in een steriel zakje gedaan wordt. Dit is vaak echter niet het geval. Bij Dutch Ink wordt er niet getatoeëerd als we er niet absoluut zeker van zijn dat dit veilig kan! Wij vinden het daarom verstandiger om ervan af te zien om een tatoeage met as te laten zetten, en maken liever een mooi ontwerp ter herdenking aan jouw overleden dierbare.

Meer inspiratie

Wil jij graag veel voorbeelden zien van tatoeages bij het oor? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de onderstaande sites. Je kunt natuurlijk ook altijd bij ons binnenlopen en vragen naar voorbeelden van tatoeages die wij bij het oor hebben gezet.