Lippen

Het laten aanbrengen van permanente make-up (PMU) op de lippen heeft in veel gevallen niet als doel om ’s ochtends tijd te besparen met het aanbrengen van make-up. Het moet namelijk niet direct gezien worden als een vervanging van lippenstift. In dit artikel lees je in welke gevallen PMU voor jouw lippen wel uitkomst kan bieden. Lees voor meer algemene informatie over permanente-make-up ons artikel hierover.


Waarom permanente make-up?
-Voor wie is het wel?
-Voor wie is het niet?
Hoe werkt het?
-Lipliner
-Lipschaduw
-Tot slot
Doet het pijn?
Na de behandeling
Prijzen bij Dutch Ink

Waarom permanente make-up?

Lippen vormen een belangrijk onderdeel van onze gezichtsuitdrukking. Samen met de wenkbrauwen laten ze zien of we blij, boos of verdrietig zijn. Aangezien ze zo de aandacht trekken, willen we graag dat ze er mooi uitzien. In de meeste gevallen is het verzorgen van de natuurlijke lippen voldoende (bijvoorbeeld door het gebruik van lippenbalsem bij droge lippen). Met lippenstift, lippotlood of lipgloss geven vrouwen eventueel een extra accent aan hun eigen lippen. Er zijn echter ook gevallen waarbij dit niet voldoende is. Voor deze mensen is PMU ideaal.

Voor wie is het wel?

Als je van nature smalle of bleke lippen hebt, kun je ze met PMU wat meer kleur geven en ze voller laten lijken. Dit kan ook het resultaat zijn van ouderdom. De meeste vrouwen die hun lippen laten doen zijn daarom al wat ouder. Hun lippen zijn wat smaller geworden en de doorbloeding minder. De lippen hebben daardoor een onregelmatige liplijn gekregen en worden bleek. Dit kan met gewone make-up verborgen worden, maar dit is niet altijd even makkelijk. In plaats daarvan kan met permanente make-up de natuurlijke schoonheid van de lippen weer naar boven worden gehaald.

Een ander geval waarin permanente make-up de uitkomst kan bieden is bij mensen die geboren zijn met een hazenlip. In Nederland is deze goed te behandelen, maar het kan gebeuren dat de bovenlip na de genezing niet mooi van vorm wordt. Ook in dit geval wordt PMU gebruikt om de lippen een natuurlijkere look te geven.

Voor wie is het niet?

Voor mensen met gezonde lippen is PMU in het algemeen niet nodig. Het zou dan puur toegepast worden om geen gewone make-up meer te gebruiken. Bij de lippen is dit niet altijd handig. Die ene rode kleur kan heel leuk staan bij dat ene leuke jurkje, maar gaat wellicht niet goed samen met andere outfits. Alleen als je een bepaalde kleur lippenstift elke dag gebruikt, zou je permanente make-up kunnen overwegen.

Met permanente make-up lijken de lippen groter en voller, maar er zijn grenzen. Aan de bovenrand van de bovenlip zit een randje. Dit wordt de ‘white roll’ genoemd. Als er boven deze rand PMU geplaatst wordt, krijg je een onnatuurlijk effect. Permanente make-up kan dus niet gebruikt worden om de lippen daadwerkelijk groter te maken.

Hoe werkt het?Lipliner

Het aanbrengen van een lipliner is hetzelfde als het aanbrengen van lippotlood. Om de lippen, vlak onder de white roll, wordt een dun lijntje aangebracht. Deze brengt de lippen weer in vorm. De kleur is meestal iets donkerder dan je lippen zelf. Lipliner vormt de basis van elke PMU behandeling voor de lippen.

Lipschaduw

Bij de lipschaduw wordt er eerst een lipliner aangebracht. De lijntjes worden daarna met een schaduwtechniek iets dikker gemaakt. De lippen worden niet helemaal ingekleurd. Met deze techniek wordt de overgang tussen de liplijn en de lippen zelf wat zachter gemaakt, en lijken de lippen voller. Het is ook aan te raden om voor deze techniek te kiezen als enkel lipliner imperfecties extra accentueert.

Full lips

Bij deze mogelijkheid worden de lippen volledig ingekleurd. Bleke lippen krijgen weer een natuurlijke kleur. Er kan ook voor een iets donkerdere kleur gekozen worden, om het effect te creëren alsof je lippenstift draagt. Voor extra volle lippen moet de lipliner iets donkerder zijn dan de lippen zelf. Met behulp van transparante pigment, kan ook het effect van lipgloss nagebootst worden.

Tot slot

Onze specialist zal samen met jou kijken naar wat voor jou de beste optie is. Er moet gekeken worden naar de natuurlijke vorm van de lippen en de kleur van de huid. Voordat de behandeling begint, worden eerst verschillende opties en kleuren uitgeprobeerd. Zo kun je van tevoren zien wat het resultaat gaat worden. Het kan op dat moment ook nog goed gecorrigeerd en aangepast worden. Pas als je helemaal tevreden bent, begint de behandeling.

Doet het pijn?

De techniek die gebruikt wordt bij het laten zetten van permanente make-up heeft veel weg van tatoeëren. Het verschil is alleen dat het pigment minder diep in de huid wordt aangebracht. De lippen zijn echter goed doorbloed en bevatten veel zenuwen. Ze zijn daardoor vrij gevoelig, al is dit sterk afhankelijk van jouw pijngrens. Het is mogelijk om via je eigen huisarts een verdovende crème op recept aan te vragen. Wij mogen in geen van de gevallen deze zelf verstrekken, omdat het een medische behandeling is. Vraag onze specialist naar meer informatie als je dit wilt gebruiken.

Na de behandeling

Tijdens de behandeling raakt de huid verzadigd met pigment. In eerste instantie zullen de lippen daardoor nog wat donker lijken. De bovenste laag van de huid vernieuwd zich echter constant, en neemt daarmee het overtollig pigment mee. De kleur zal daardoor wat vervagen. Een PMU behandeling zal daarom altijd na een periode van minimaal vier weken herhaald moeten worden. Voor deze behandeling hoef je niet opnieuw te betalen.

Het is belangrijk om de lippen na elke behandeling goed te verzorgen. Bij Dutch Ink krijg je alle aftercareproducten die je nodig hebt gratis mee. Onze specialist zal je daarnaast informeren over wat je wel en niet moet doen. Zo kunnen er bijvoorbeeld kleine korstjes op de lip ontstaan, maar dit is normaal. Ga ze niet loskrabben, want dan kan er te veel pigment meekomen. Ook contact met water en zonlicht moet de eerste paar dagen zoveel mogelijk vermeden worden.

Prijzen bij Dutch Ink

Dutch Ink is een van de goedkoopste shops in Nederland waar jij je lippen kunt laten doen. Met een prijs van slechts € 200,- betaal je ruim de helft van wat de meeste salons vragen. Daarnaast hoef je een paar jaar lang ook geen lippenstift meer te kopen! Je hoeft niet bang te zijn dat je met de prijs inlevert op de kwaliteit. Onze specialist verstaat haar vak en kan jou een goed resultaat garanderen.

Wil je weten of PMU voor jouw lippen uitkomst kan bieden? Of heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Kom gerust langs of neem contact met ons op via het nummer 010 – 870 05 28. Wij staan altijd klaar voor al jouw vragen.